Zapečené zimní Red Kuri

IMG_20210227_154851
IMG_20210227_155301

Máme dvě možnosti, jak vařit. Koupit si v obchodě nebo supermarketu potraviny na které máme chuť a ty si uvařit, nebo si vymyslet jídlo z potravin, které máme doma a na zahradě k dispozici.

Během let pěstování dýní, jsem si oblíbil nehybridní Hokkaido Red Kuri. Je malé a velké současně, takže si můžeme vybrat velikost, která nám vyhovuje na plánované jídlo a když přesto zbyde, určitě vydrží v chladnu bez problému do dalšího dne.

Na spodek nádoby jsem nakrájel na plátky dýni, na ni položil nakrájené topinambury. Jejich obrovskou výhodou je, že půda sama tvoří velkou spižírnu, takže hlízy nosíme ze spižírny celou zimu podle toho, jak je potřebujeme….až do jara. Jen je ve velkých mrazech třeba použít rýč, nebo i krompáč.

IMG_20210227_155347

Na topinabury jsem nakrájel na plátky červenou řepu, která také vydrží ve sklepě až do jara a na řepě je nakrájená hluchavka nachová, která je k dispozici v trávníku celou zimu. Je podobná kopřivám, ale nepálí.

Nakonec přidáme opět dýni, koření a sůl podle své chuti. Kokosový tuk můžeme použít na začátku na vytření nádoby a nebo ho trochu rozsypeme po vršku, tuk se za chvíli v troubě roztaví a udělá svoji práci. Na konci zapékání zalijeme vše např. buď vajíčkem, nebo vegani mohou použít jako náhradu třeba Vegan Eggie

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *