Brzy na jaře vyráží největší jarní zázrak přírody Kopřiva dvoudomá. Její využití v kuchyni a pro zdraví je nekonečné…..někdy vyráží už pod sněhem, ale růst akceleruje pod slunečnými dny. Někdy se zdá, že ještě nemůže růst, ale je třeba se dívat na slunná a teplejší místa zahrady. Opláchnutou a nakrájenou kopřivu vložím do hrnce s právě uvařenou kukuřicí, v tomto případě jsou to Malované hory. Tuto kukuřici je nejlepší namočit den předem a vařit i 2-3 hodiny, aby byla měkká, pak přihodím kopřivy a promícháním s kukuřicí se spaří, jinak umí slušně žahat i v ústech :)) …….na ochucení můžeme opět použít koření dle své chuti, sůl nepoužiji, protože pokapu kukuřici Ume Octem a poliji mým oblíbeným kvalitním Lněným olejem.