Něco z lesa, něco ze zahrady….

Z Medvědího česneku se ještě kouří, proto ten neostrý záběr :)) …..a k česneku byl tentokrát k večeři hrách. Rozmixovaný s čerstvým česnekem a lněným olejem, který se potřebuje navázat na sirnany, aby tělem jen neprošel, ale mohl až k buňkám a do mezibuněčného prostoru….

Lněný olej je důležitým zdrojem omega 3 mastných kyselin, které jsou pro naše tělo nezbytné. Jsou stavebním kamenem buněčných membrán – zde jsou velmi důležité pro buněčné dýchání – přijímání energie a odvádění odpadních látek z buněk…. 

 

Právě rozmixovaný, den předem namočený hrách, je jedna z potravin, která ve zralém stavu nepochází ze zahrady. Tam se likviduje rovnou do pusy zelený hrášek :)) ……

Madvědí česnek je prostě třeba využít…….tentokrát jsou k němu brambory ze zahrady….jen ještě uviděly šťouchadlo a zelený nakrátko nařezaný česnek….z brambor se opět ještě kouří…..

Když bychom chtěli spočítat náklady na takovou zdravou večeři, ani bychom nemuseli začít počítat, zvláště, když na cestu do lesa pro česnek, bylo použité kolo a vařič /tentokrát ne plotna kachlových kamen/ pro své vyrobené teplo použil energii ze Slunce……

4 komentáře

  • Peter

    Dobrý deň pán Němec,

    veľmi pekne vám ďakujem za vaše videá ako aj za web stránku. Našiel som tu veľa inšpirácie a v tomto roku sa chystám využiť vaše skúsenosti a návody v našej zeleninovej záhrade.
    Chcem vás týmto poprosiť o informáciu ako chránite broskyne proti kučeravosti a či robíte na broskyni prebierku plodov. Ďakujem za odpoveď
    Bajza

    • Bedřich Němec

      Dobrý den pane Bajza,
      jsem velmi rád, že jste tu našel některou inspiraci….kučeravost broskvoní jsem přijal jako skutečnost….jediné řešení které mám, je broskvoň z pecky…..oba stromy, které na dvoře rostou z pecky, kučeravost nemají…..a pokud některý rok ano, pak jen trochu…..držím palce a přeji nádherné dny na zahradě….

  • Peter

    Ďakujem za odpoveď. Ja mám tiež jednu z broskýň vypestovanú z kôstky, žial ani tejto sa kučeravosť nevyhýba.
    Prajem veľa šťastia a inšpiratívne vaše ďalšie videá.

    • Veronika

      Dovolím si přidat se s radou: mám také broskev peckáč, také je občas trochu kadeřavá, osvědčuje se mi sypat k ní dřevěný popel a vylévat nočník nebo pánové mohou chodit rovnou. Pokud někdy zkadeřaví, lístky opadají a narostou nové a broskev pokračuje jako by nic.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *