Z Medvědího česneku se ještě kouří, proto ten neostrý záběr :)) …..a k česneku byl tentokrát k večeři hrách. Rozmixovaný s čerstvým česnekem a lněným olejem, který se potřebuje navázat na sirnany, aby tělem jen neprošel, ale mohl až k buňkám a do mezibuněčného prostoru….
Lněný olej je důležitým zdrojem omega 3 mastných kyselin, které jsou pro naše tělo nezbytné. Jsou stavebním kamenem buněčných membrán – zde jsou velmi důležité pro buněčné dýchání – přijímání energie a odvádění odpadních látek z buněk….
5 komentáře
Peter
Dobrý deň pán Němec,
veľmi pekne vám ďakujem za vaše videá ako aj za web stránku. Našiel som tu veľa inšpirácie a v tomto roku sa chystám využiť vaše skúsenosti a návody v našej zeleninovej záhrade.
Chcem vás týmto poprosiť o informáciu ako chránite broskyne proti kučeravosti a či robíte na broskyni prebierku plodov. Ďakujem za odpoveď
Bajza
Bedřich Němec
Dobrý den pane Bajza,
jsem velmi rád, že jste tu našel některou inspiraci….kučeravost broskvoní jsem přijal jako skutečnost….jediné řešení které mám, je broskvoň z pecky…..oba stromy, které na dvoře rostou z pecky, kučeravost nemají…..a pokud některý rok ano, pak jen trochu…..držím palce a přeji nádherné dny na zahradě….
Peter
Ďakujem za odpoveď. Ja mám tiež jednu z broskýň vypestovanú z kôstky, žial ani tejto sa kučeravosť nevyhýba.
Prajem veľa šťastia a inšpiratívne vaše ďalšie videá.
Veronika
Dovolím si přidat se s radou: mám také broskev peckáč, také je občas trochu kadeřavá, osvědčuje se mi sypat k ní dřevěný popel a vylévat nočník nebo pánové mohou chodit rovnou. Pokud někdy zkadeřaví, lístky opadají a narostou nové a broskev pokračuje jako by nic.
Bedřich Němec
Tak to je originální řešení Veroniko! :)) ……vyzkouším! :))