Vděčnost…….

Vděčnost, vděčnost, vděčnost……za to, že když se ráno člověk probudí, může se rozhodnout, jestli si dá nedělní promaštěný řízek, nebo 20 km výběh po okolní krajině nádherné Vysočiny a cestou si natrhá kopřivy na oběd…….

…..vždy chci vědět, co jím….jaký je původ potravin, které mi budou předávat svoji energii…..proto nejdu do supermarketu, ale do sklepa, odkud donesu pastiňák, mrkev, celer….z mrazícího boxu fazolky…a ze skříně sundám hokaido…..a také zajdu na políčo pro zimní pórek…..

….nejdříve začnu červenou řepou, která potřebuje nejvíce času….postupně přidávám na pánev  nakrájenou zeleninu, lehce orestuji, přidám trochu vody, krátce podusím pod pokličkou….a nakonec zamíchám nakrájené kopřivy…..ty se stačí velmi rychle v teple ostatní zeleniny spařit….

….po 20 letech veganství a 2 letech vitariánství máme poslední rok doma slepičky a tak kdo chce, může třeba přidat rovnou na stejnou pánvičku i několik vajec….nakonec viděli jste chlapa, který na vaření použije více než jen jeden hrnec?…..možná v televizi, v kuchařském speciálu… :)) ….dobrou chuť!

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *