Nejčastější zimní snídaně…

V zimní a jarní snídani se u mne v poslední době nejčastějším základem stává kukuřice…..k rozemletí Malovaných hor používám obyčejný mlýnek na kávu a kukuřice je během 10 vteřin rozemletá na hrubou mouku. Mlýnek používám jen na mletí při pečení chleba,

Do snídaně mezi 10-12 hodinou použiji namletou kukuřici a vše co je k dispozici usušené z podzimu, jako švestky, třešně, křížaly, cukety……můžeme použít i kompot, nebo nakrájet ještě jablko ze sklepa……

Polentu s ovocem zaliji vřelou vodou z konvice, když chci, abych měl snídani dříve…. a nechám na plotně probublat 20-30 minut….většinou posypu skořicí….

Variant může být nekonečné množství…podle toho, co je doma k dispozici…..samozřejmě, pokud má člověk chuť na čerstvý chléb ke snídani, pak jeho příprava také není nijak dlouhá, trvá 10 minut a půl hodinky se pak peče v troubě…nějak mi nevadí zdražování pečiva, nebo ani obarvené „zdravé celozrnné“ pečivo, nebo chození do obchodu…..půda tvoří kukuřici za stále stejné peníze, stejně jako rostou švestky nebo jablka na stromě…. a ve stejné kvalitě… a inflace se jí asi taky netýká…. :))

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *