Kukuřice jako základní potravina

Co považuje většinová společnost za základní potraviny?……jsou to trochu jiné potraviny, než například pěstovali staří Aztékové, nebo Keltové, nebo chudá vrstva obyvatel ve středověku……ale hlavně se nám důležité potraviny rozmělnily do všech výrobků, které dnes nabízí supermarkety……bereme je jako téměř jedinou možnost, kde si obstarat potraviny……nádherné obaly plné naprosto zbytečných surovin, ketré jsou hlavně levné ve výrobě a které ale náš organismus jen zatěžují a přináší mu více negativ než positiv……

Chuťové látky, které obsahují, nás nutí jíst téměř nepřetržitě, žaludek si nemá kdy odpočinout a tělo už neví kam by ukládalo odpad, který neumí zpracovat a zůstává v těle……proč to děláme?…..protože naše mysl nás přesvědčila, že myslíme, ale opak je pravdou…….

Kukuřice je tu s námi už 7000 let, ale my ji známe jen jako plodinu, kterou vidíme na polích……předpokládáme, že je pro zvířata, ale často končí v bioplynkách…..a nemohli bychom ji použít v kuchyni, protože v tomto směru už s opravdovou kukuřicí moc společného nemá….prošla klasickým vývojem: hlavně hodně výnosu a hmoty……

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *