Stačí zajít do supermarketu přírody, protože Česnek medvědí neroste jen v přírodních rezervacích, ale často odkopává peřinu listí ve vlhku listnatých lesů….
pak si lze donést pár cibulek na stinná místa do zahrady, kde ho sice nebudeme mít koberce jako tvoří v lesích, ale na zpestření jídelníčku ho bude dost….
Na netu najdeme nekonečné množství využití, od prostého nařezání na chleba, až po pesto.
U mne Česnek medvědí v tomto „složitém“ receptu splňuje i podmínku „uvařit“ do 10 minut.
Protože ale brambory peču v troubě našich kachlových kamen, kdy teplotu uvnitř vytváří více proměnných, jako je např. vlhkost dřeva,
nebo velikost otvoru pro vzduch, jedná se vždy o originál… :)) ….na konci stačí nasypat na upečené horké brambory kopec nařezaných listů
a promíchat……jedno z jídel, kde jsem použil i trochu soli, má však jednu velkou nevýhodu…..je prudce návykové, takže je zcela běžné, že nejen příští den, si toto jídlo člověk zopakuje! :))