Ano, základem potravinové soběstačnosti jsou 4 plodiny, kukuřice, brambory, dýně a fazole……a vše ostatní je třešnička na dortu…….a jedna z nejlepších „třešniček“ je mrkev…….naše tělo tuto pevnou podzemní plodinu potřebuje nejen jako zdroj energie pro růst pevných částí těla, ale také jako zdroj vitamínů, betakarotenu…atd…atd…má tolik využití v kuchyni!!…..v létě ji více používám syrovou, v zimě tepelně upravenou….a chci ji mít na zahradě více, takže jdeme připravit mrkev na semenaření…..
2 komentáře
Tom
Ahoj Bedřichu,
Vůbec jsem nevěděl ze se musí mrkev nechat dva roky a já furt ze mě nekvete😂 ,jo moc jsem ve škole neposlouchal.Děkuji moc za videa a tvoji radost to mě tak nabíjí.Už se nemůžu dočkat jara .Tak jsem teď v lednu začal dělat kurník (prej jsem 🤪)a opět se zase vracím díky tobě k běhání ,můj sen je maraton.Měj se krásně a těším se na shledání na tvé zahradě.
S radostí v srdci Tom
Bedřich Němec
Ahoj Tome,
těším se, že se uvidíme!…. :)) …..maraton?….super!….já začal trénink na běh 24 hod. v květnu… :)) ……..hlavně pomalu, pomalu, pomalu, zlepšovat techniku a nic nepřehánět!….držím pěsti! Bedřich